Wandelmannen

Schermafbeelding 2014-10-15 om 11.05.23Je hebt mannen die tijdens hun middagpauze samen wandelen, en mannen die alleen wandelen. Ik kom beide soorten wandelmannen tegen wanneer ik de hond uitlaat.

Loop ik rond het middaguur langs het veld bij het kantoorpark, zie ik ze samen lopen. Groepjes mannen in korte jassen met onbestemde kleur, ferme tred, appeltje in de hand, druk pratend met elkaar. Ze merken mij nooit op. Even een ommetje en dan weer snel terug naar de kantoortuin.

Loop ik rond het middaguur door het bos achter het bedrijventerrein, zie ik ze alleen lopen. Enkelingen in korte jassen met onbestemde kleur, slenterend, sleutelbos in de hand, quasi nonchalant om zich heen kijkend. Ze knikken naar me met afgewende blik. Even een verzetje en dan weer snel terug naar het werk. Of naar de vrouw.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

  • zegt

   Nou Bob, om de taalfouten uit de comments te halen bijvoorbeeld. Maar het hoeft niet natuurlijk. Wel jammer dat deze reactie niet direct onder je eerste reactie staat van zojuist. Moeten de lezers weer eerst helemaal naar beneden scrollen om mijn kleine grapje te begrijpen.

   • zegt

    Opmerkingen over mijn taalfouten neem ik altijd graag in ontvangst.
    Maar de taalfouten in reacties op mijn blog zie ik niet en verbeter ik niet.

    Modereren doe ik wel, maar dat is meer om de onzin en reclame tegen te houden.

    Vriendelijke groet,

    • zegt

     Ik krijg ontzettend veel spam reacties. Het meeste wordt tegengehouden door Akismet, maar niet alles. Daarbij wil ik altijd de regie houden over mijn totale blog, en daar vallen ook de reacties onder. Overigens is het in al die jaren slechts één keer voorgekomen dat ik een reactie geweigerd heb.

 1. zegt

  Langs de spoordijk bij het kantorenpark iets verder op zijn er nu picknicktafels neergezet. Alsof de wandelmannen willen gaan zitten in hun wandelpauze?

  Ik wil ook wel een loopje doen in mijn pauzes alleen het komt er nooit van.

  Mooi blog!
  Leuk geschreven, met plezier gelezen.

  Vriendelijke groet,

 2. zegt

  Vanochtend loop ik door een regenachtig bos en zie ik twee auto’s aanrijden. Ze parkeren naast elkaar. Een man en een vrouw stappen uit als ik gepasseerd ben. Ze lopen hand in hand een zoenend een zijpad van het bos in. Serieus, wat gebeurt er allemaal onder werktijd in zo’n bos? In de miezerregen nog wel! Mijn leven is gewoon te saai. Ik kan niet anders dan dat concluderen. Jaloezie overvalt me.

 3. zegt

  Herkenbaar. Hier in de binnenstad staat een groot stadskantoor van de gemeente en tussen de middig zie ik erg veel van deze kantoorlui in groepjes van 3 over de Stadswal lopen. Die is idd aantrekkelijk met erg veel groen. Bij de Hoogovens (thans Tata) was het rondje PEN-centrale voor veel hoofdkantoorlui het rondje voor tussen de middag. Het terrein van die centrale is redelijk groot en het is dus flink doorlopen om dat in het middaguur te doen.

  In het algemeen heb ik overigens de indruk dat vrouwen recreatief liever wandelen dan mannen. Ik zie meer vrouwen die wandelen en als er een man meeloopt heb ik de indruk dat die liever was gaan fietsen. En die mannen krijgen sinds de opmars van de elektrische fiets ook meer hun zin.

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *