Passief agressieve Facebook spreuken

Schermafbeelding 2016-08-01 om 20.45.24Op Facebook zie ik regelmatig mensen kant en klare spreuken en quotes posten, die aan niemand in het bijzonder, en dus aan iedereen gericht lijken te zijn. Met nadruk op ‘lijken’.

Zo zag ik laatst dat een vriendin de spreuk: “Jaloezie knaagt aan de wortels van elke vriendschap” op Facebook zette. Een oud-collega schreef onlangs: “De mensen die achter mijn rug over me spreken, zien nooit mijn ware gezicht”. En wat te denken van de hartenkreet van een buurtgenoot: “Een hoofd vol zorgen, een hart vol pijn, en het verdriet dat niemand een echte vriend wil zijn”?

Hoewel dit soort teksten altijd veel vragen bij me oproept, en ik me ook wel eens aangesproken voel, reageer ik niet. Vandaag zag ik echter een kennis de volgende spreuk plaatsen: “Als je nooit reageert op wat ik schrijf, schrijf jezelf dan maar uit” en dacht… “nou, zal ik deze oproep maar eens persoonlijk nemen dan?!”.

 

— — —

Op Twitter kwam nog een hele fijne aanvulling die ik toch niet onvermeld wilde laten. Deze categorie kennen we allemaal denk ik… “De meesten zullen dit bericht niet delen, maar…”.

Schermafbeelding 2016-08-01 om 21.23.53

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

  1. zegt

    Op het Vivaforum hebben ze al een paar jaar lang een thread (iets van “Ergelijke Facebookberichten”) waar ze dit soort pareltjes verzamelen. Ik snap niet wat mensen hiertoe beweegt en ik snap eigenlijk nog minder dat ze niet collectief ontvolgd worden, want werrrkelijk. De pasgro.

  2. zegt

    Bij mij roept het vaak rillingen op. Vooral omdat er dan staat ‘me vrienden’, of ik inderdaad dóór de computer heen zou willen buigen om te vragen: ‘over wíe gáát dit aaaaarvhfhfhgh?’ (Hm, nieuwsgierige snaar geraakt, denk ik)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *