Ohlala

Schermafbeelding 2013-11-04 om 21.14.14Toen ik in Parijs woonde ging ik regelmatig terug naar Nederland. Dan checkte ik in bij een hotel, vulde mijn woonplaats in en was het wachten op de ohlala-reactie van de receptionist. “Parijs… mevrouw, er zijn mindere steden om in te wonen. En u woont ìn het centrum? Geweldig!”

Ook Nederlandse callcenter medewerkers ohlalala-den altijd als ze mijn adres noteerden. Net als de mevrouw van de webwinkel, de meneer van de verzekeringen en zelfs het meisje van de reisorganisatie. Iedereen reageerde enthousiast.

Ik zei het dan ook vaak en graag: “Ik woon in Parijs”. Gevraagd en soms ook gewoon ongevraagd.

Parijs, dat is ohlalala, joie de vivre, amour… En als inwoner van die stad was ik dat natuurlijk ook.

Vanmiddag meldde ik mij bij mijn nieuwe tandarts. De assistente nam mijn gegevens op. “Woonplaats?”. “Eindhoven”. Niks ohlala, geen zwijmelende blikken, gewoon door naar de volgende vraag: “Geboortedatum?”.

Ik ben uit de zeepbel die ‘Parijs’ heet gespat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Zo had ik het nog niet bekeken. Sterker nog ik heb een flinke afkeer van agglomeraties met meer dan een half miljoen inwoners. Teveel verkeerslichten en het duurt tijden voordat je op de fiets buiten de bebouwde kom bent. London of Parijs lijken me leuk voor een week, maar dan zou ik er wel uit willen. Ik ben een keer van Rambouillet en de Oise ‘om’ Parijs gefietst en vond dat al 3x nix. Doe mij maar iets van 100.000 inwoners met alle voorzieningen, frisse lucht, en op een kwartier fietsen van de duinen en een voetbalclub die bovenaan staat. 🙂

  • zegt

   Ik zit net het programma ‘Roy Donders, Stylist van het Zuiden’ te kijken op RTL4. Er gaat een wereld voor me open. Volgens mij woont ie hier in de buurt. Zoveel style in Brabant… en dat ik daar volkomen onwetend van was. Nu zal het snel goed komen. Ik laat mijn haar in de harde krullen zetten bij Roy en de glamour is back!!!

  • zegt

   Het heeft ook veel voordelen hoor, om uit die zeepbel te zijn. Daar schrijf ik ook een keer over, anders lijkt het net of ik heimwee heb en dat heb ik niet. Ik mis de glamour, dat wel. En natuurlijk ook een paar hele leuke mensen. Maar gelukkig heb ik de Nederlandse hele leuke mensen nog… van vroegâh!

   • Sandy zegt

    Ik vind de reacties altijd zo grappig als ik zeg dat ik, met veel plezier, in Lelystad woon. Van ongeloof tot afschuw. Ik heb het allemaal voorbij horen komen. Elke dag ben ik weer blij dat ik vanuit de Randstad terug naar de polder kan. Waar het nog zo lekker naar land ruikt, waar het zo heerlijk rustig is, waar ik zo groot en goedkoop woon en waar ik kan zwemmen in het IJsselmeer. Ik kom uit Amsterdam (Zuid), dus vertel mij niets over de ‘glamour’ van de grote stad. Count my blessings!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *