Mothers, be good to your daughters

Schermafbeelding 2015-01-19 om 22.04.11Ik hoorde vanochtend nog eens ‘Daughters’, van John Mayer op de radio en het viel me nu pas op hoe merkwaardig de tekst van dat liedje is. In ‘Daughters’ vertelt Mayer dat ouders goed moeten zijn voor hun dochters. Hij legt niet uit wat dat inhoudt, maar de tekst geeft wel aan waarom het verstandig is om goed te zijn voor je dochters: als je goed voor ze bent worden het lieve meiden, die zich vervolgens tot gewillige minnaressen ontwikkelen. Helemaal geweldig is het, dat wanneer ze later zelf dochters krijgen, ze het ook precies zo gaan aanpakken. Fijn voor generaties mannen!

Tijd om eens een paar meer en minder praktische zaken op een rij te zetten, waar John Mayer niet aan dacht toen hij dat liedje schreef. Zaken die niet zo geschikt zijn voor een songtekst, maar die volgens mij wel bij een goede opvoeding en degelijke basiskennis van dochters horen. Mijn tips voor moeders. Fijn voor generaties vrouwen!

Pleasen (vanaf dag één)

In tegenstelling tot de opvatting van Mayer dient vanaf dag één het pleasen van dochters genegeerd, en het voor jezelf opkomen gewaardeerd te worden. Grote thema’s als ‘schuld en boete’, krijgen zo geen kans. Bedenk hoeveel therapie-uren en euro’s je zou hebben uitgespaard als jouw moeder deze aanpak had gevolgd.

WC-Hangen (vanaf de peuterleeftijd, gedurende de hele basisschool)

Het hoeft niet altijd hoogdravend zijn. Ook banale kennis verdient overdracht. Zoals dat bij het intreden van de zindelijkheid, het trainen van de bovenbenen van meisjes topprioriteit moet hebben. Meiden hebben gespierde bovenbenen nodig om boven wc’s te kunnen hangen. In een wereld vol vieze wc-brillen is het vreemd dat dit geen standaard onderdeel is van de gymlessen op de basisschool.

Seks (ahhh… de puberteit)

Leg een paar goede boeken over seks neer en wacht tot de vragen komen. Of niet. Maar leg vooral uit waar de boeken over zwijgen: zoals dat ze na de seks direct naar de wc rent, om zo blaasontstekingen een kleinere kans te geven. Hoe fijn is het ook dàn weer, dat haar sterke bovenbenen het mogelijk maken boven die ranzige studentenhuis-wc te hangen. Vertel haar voor de zekerheid ook nog een hoog geconcentreerde cranberrycapsule te nemen. Baat het niet, het schaadt ook niet.

Samenwonen (ruim voor het op kamers gaan)

En dan komt ze tijdens de studie iemand tegen die de ware is, waar ze zo snel mogelijk mee wil gaan samenwonen. Als ze dat denkt ben je niet vroeg genoeg begonnen met de lofzang op het alleen wonen, de LAT-relatie. Vanaf een jaar of 16 is het adagium: “Red jezelf meid”. Deze les helpt haar ook later, als ze 45 is, haar man haar heeft verlaten voor een jonger exemplaar en ze ineens weer een huisje voor zichzelf heeft. Of als ze 45 is en er eindelijk achter komt dat ze met een John Mayer getrouwd is. Zo’n narcist die denkt: “On behalf of every man, looking out for every girl…You are the God and the weight of her world”.

Tenslotte, fathers be good to your daughters too… Na het lezen van dit stukje is er niks dat jullie ervan weerhoudt dezelfde kennis over te dragen als moeders. Tip: begin met de training WC hangen, dan is de rest een eitje.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Goh, ik hoor dat liedje heel anders. Niet dat gewillige, maar dat als jij je dochters respectvol behandelt zij dat respect later weer door zullen geven in hun opvoeding. In een wereld waarin (toch nog bizar) veel meisjes opgroeien als sloof/oud vuil geen verkeerde gedachte.

  Aangaande je tips: goeie! (maar kan me idd voorstellen dat je dochter helemaal niet van jou wil lezen dat ze meteen na de seks even moet gaan plassen 😉
  Vooral het trainen van de bovenbeenspieren vind ik een fijne. Voor als ze later in haar eentje op reis gaat (hoort ook in elke opvoeding thuis vind ik) en ze in allerlei verre landen geeneens wc’s blijken te hebben.
  En als laatste: als je een partner zoekt zoek dan iemand die gelukkig ís en niet iemand die je gelukkig moet máken.

 2. zegt

  Jeetje, gebaseerd op wat jij hierboven vertelt over meneer Mayer, ging ik ervan uit dat het over een meneer van mijn generatie en ouder ging, maar het gaat over de generatie van mijn zóón! Opgevoed door de flower power generatie. Schokkend. Wij hebben geprobeerd om zowel mijn dochter als mijn zoon respect bij te brengen voor de andere sekse. En voor zover ik kan zien, is dat ook gelukt. Maar je weet het dus nooit, dat blijkt maar weer. Laten we hopen dat er nog meer ouders zijn die hun kinderen respect bijbrengen voor vrouwen èn mannen, die hen leren een condoom om te doen (om niet te spreken van er altijd eentje bij zich te hebben voor je weet maar nooit). Die hen allebei leren de ander een klein beetje te pleasen, zodat ze allebei goede minnaars worden. Jemig de pemig 😉

 3. zegt

  WC-hangen schijnt blaasontstekingen nou juist weer in de hand te werken, dus ik zeg: vanaf de kleuterschool van die Glorix (mag ook huismerk) doekjes in het rugzakje!

  Wat betreft seks: condooms kunnen omdoen, dames. De lulsmoes (pun uiteraard intended) dat hij het zelf niet kan schijnt regelmatig voor te komen, hoor ik zo in de kantine. Ja, die vond ik ook shocking. Zowel het feit dat mothers and fathers hun zoons blijkbaar niet fatsoenlijk opgevoed hebben, als dat ze hun dochters niet geleerd hebben om niet met dit soort types te (willen) neuken. Of, for that matter, met die hele John Mayer, want dat is ook een hufter eerste klas.

  Goed, ik ga eens ontbijten. 😀

  • Vrouwke/Soit zegt

   OMG, ik wist dat niet van de relatie tussen wc hangen en blaasontstekingen. Ik moet een disclaimer opnemen denk ik. Stel je voor dat mensen mijn adviezen serieus gaan nemen!

   • zegt

    Ja, stel je voor zeg 😉 Een mens mag er niet aan denken.
    Als onze meiden op ons lijken, worden het toffe madammen met een gezonde dosis humor en zelfrelativering. Zonder seks – en plasproblemen, zonder schuld en boete gedachten. Hoop ik. Bij mij zelf is het in elk geval fout gelopen. Vooral wat de schuld en boete idee betreft….

 4. Paul van Buuren zegt

  Ik vind dat een fijn liedje van de heer Mayer. Ik zal de dochter des huizes eens wijzen op het nut van Staand Plassen voor Vrouwen. Dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *