Mannen in pakjes

Dat een volwassen vent een superhelden pak aantrekt en je recht in de ogen aankijkt, met de zelfverzekerdheid van… nou ja van een superheld. Ben ik de enige die dat lachwekkend vindt? Dat moet wel zo zijn. Anders kan ik niet verklaren waarom de Parijse Metro altijd helemaal vol hangt met filmposters van (meestal mannen) in vreemde pakjes, die doodserieus kijken. Alsof ze zelf ook geloven dat ze Hulk, Gladiator of Sherlock Holmes zijn en op het punt staan lijn 9 te pakken om de wereld te vernietigen dan wel te redden.

Twee weken geleden daalde ik af bij Metro Rue de la Pompe en werd ik getroffen door de volstrekt humorloze intense blikken van 6 mannen (en een vrouw) in super speelse pakjes. Ze waren overduidelijk erg overtuigd van de absolute noodzaak van hun outfit en hun missie. Te grappig. Avengers had alle andere filmposters overtroffen. Beter kon het niet meer worden dacht ik.

Tot ik vanochtend de filmposter van Men in Black 3 zag. Geen speelpakjes dit keer, alleen de zwarte corporate suits, koele pistooltjes en zonnebrillen. En zelfs door de zonnebrillen heen, zag ik die ‘100% serious about me, my outfit and my toyguns’ blik. Zo 100% knap lachwekkend, dat Men in Black 3 met stip binnenkomt op de eerste plaats van mijn eigen ‘Mannen in Pakjes – Not so Hot 100’.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Ken je ook van die mensen die naar een film kijken en dan zeggen dat het niet realistisch is? NEE NATUURLIJK IS HET NIET REALISTISCH. Als ik realisme wil, dan ga ik op wel straat kijiken.

  Potverdomme.

  Het voordeel van dit soort flmen ist dat ze geen eens geen moeite meer doen om serieus over te komen. Niet zoals bijvoorbeeld The Rock met Sean Connery en Nicolas Cage, een draak van een film. (Dat mag ik overigens niet tegen mijn vriendin zeggen, want die is helemaal weg van Nicolas Cage. Vooral als hij zijn T-shirt uittrekt).

 2. MannA zegt

  Het is dat hij voor 12jr en ouder is anders zou ik zeggen: pak je kinderen en ga naar de bios om The Avengers in 3D te kijken. Lezen jouw kids strips? Heb je ze zelf ooit gelezen? Lambik en Sidonia keken toch ook hemeltergend verdrietig of heldhaftig naargelang de scene? Deze filmhelden en dus posters zijn niet anders dan verfilmde stripboeken. Het zou wel heel gek zijn als ze dan voor de film opeens ‘kijk eens hoe belachelijk ik er uit zie’ zouden kijken 😛

  Van alle miljoenen businessen ter wereld vind ik dit wel de meest onschuldige. En…. Robert Downey jr. als Iron Man: echt – briljant!

  En liefs uit het snikhete Holland!

   • MannA zegt

    Haha is wel zo hoor, die posters zijn zo statisch. Maar serieus: ga naar de film, huur een oppas en ga met je man; echt een avond voluit genieten!

 3. zegt

  Ik verbaas me altijd over Amerikanen die doodserieus hun burgeroorlog naspelen. Dat zie je wel eens in films. Heeft iemand dat ooit in het echt gezien? Zouden er vrouwen Florence Nightingale naspelen? Serieus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *