Lekker belangrijk

Tweet:

“Vanochtend @highbrowmuseum op advies van @bekendeintellectueel. Indrukwekkende expositie! Nu #klassiekemuziek op achtergrond en @nobelprijsauteur lezen”.

Deze tweet komt in velerlei variaties en gradaties elke dag wel een keer voorbij. Vaak van dezelfde personen trouwens. Ik heb nooit gevraagd naar de reden van dergelijke tweets. Wil iemand ons slechts op de hoogte stellen van een aangenaam verpozen of is het de ultieme manier van jezelf lekker belangrijk tweeten?

Ik vermoed dat de laatste optie meestal van toepassing is. Daarom is het ook zinloos er naar te vragen. Wie geeft zoiets nou toe van zichzelf. Wie anders dan ik?

Ow, lekker belangrijk zeg!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Ik behoor vast tot de omineuze groep die zich af en toe schuldig maakt aan het kenbaar maken van wat ik aan het doen ben. Maar als ik in Isaiah Berlin aan het lezen ben, terwijl ik naar Bach luister, ga ik toch niet de pretentie ophouden dat ik Kluun lees en Nick & Simon luister.

 2. zegt

  Kijk Twitter is dood en de commentssectie van mijn blog komt ineens tot leven. Ik zeg, geef die failwhale nog een extra visje zodat ie nog wat langer rondzwemt! Alles wat er over Vrouwke te weten is staat in mijn uitgebreide bio Over Vrouwke. O ja, en nop Nurksmagazine.nl staat natuurlijk de extra uitgebreide versie.

  • zegt

   Ontken het maar. Praat er maar overheen. De vertrouwenscrisis blijft. En juist die ontkenning, de afleidingsmanoeuvre via Engelstalige walvissen, maakt het zoveel pijnlijker. De ‘uitgebreide’ bio heeft het over “wen er maar aan” en een ongedateerde uitspraak over een leeftijd. De extra uitgebreide verhaalt vooral over haar buren. Hoe zouden ze het vertrouwen ooit weer terug kunnen winnen?

 3. Luuk zegt

  Ik voel me op Twitter meestal alleen maar eenzaam. Al die mensen die de meest interessante levens leiden. En ze zijn ook altijd allemaal journalist, vormgever, communicatieadviseur, fotograaf, websitebouwer, reiziger, documentairemaker, docent en blogger in één. Alleskunners!

 4. zegt

  Vrouwke. Ook ik heb eerder hier met u over van gedachten gewisseld. Ik doe niet superveel met #nobelprijsliteratuur noch met #hoogmusealeactiviteiten. Mijn bijzondere momenten met bijzondere muziek wil ik echter nog best eens delen met mijn volgers. Vanwege het moment. En eerlijk gezegd nooit helemaal gespeend van enig besef van het ‘osm’ karakter ervan. *Dit laatste heb overigens nooit toegegeven heeft.*

  • zegt

   Rage against the machine blippen is natuurlijk ook gewoon een statement. Uit het stukje blijkt dat ik het probleem bij mezelf onderken 😉 En wie geeft zoiets nou nog meer toe? O, jij! 🙂

 5. zegt

  Haha, het helpt zeker niet als ik zeg dat ik jou daarbij niet in gedachten had? Nee serieus, je hebt een punt. Misschien zegt het meer over mij dan over de tweeps waar over schreef. Ik ga er over nadenken. Ik kom er nog op terug!

 6. Diyana zegt

  Het blijft me intrigeren, waarom dergelijke tweets zoveel weerzin oproepen. Duizenden malen per dag wordt er van alles geblaat over voetbalwedstrijden, kookboeken, saaie vergaderingen enzovoort. Duizenden populaire blips worden verzonden. “Lekker belangrijk”
  Ik vind het prima, lees graag over zinloze feiten.

  Word er eens getwitterd over een goed boek of blip je muziek die verder afstaat van het bekende volksvermaak, word je meteen verdacht van jezelf belangrijk vinden. Zou het te maken hebben met allergie voor koppen boven het maaiveld ?
  #durftevragen

  Leef en laat leven, is mijn motto. Weg met de platte poldermentaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *