Lachen is het nieuwe neuken

Schermafbeelding 2014-11-04 om 11.04.25De introductiecampagne voor Lach.nl is een totale eyeopener voor me. Ik heb nog zo’n vier jaar te gaan en dan is het zover.  Ik nader de seksgrens, die -zo begrijp ik nu- op 50 jaar ligt. De campagne toont mooie mensen van een zekere leeftijd, die op zoek zijn naar iemand met wie ze kunnen lachen. Na je 50ste is lachen het nieuwe neuken, dat is de campagneboodschap. Niks geen libidopil voor vrouwen, viagra kan ook gewoon in het potje blijven, het enige dat de 50 plusser wil is schateren. Liefst in de vrije natuur, in het theater en onder het genot van een wijntje.

En inderdaad, waarom zou je je als (bijna) bejaarde nog de sores van seks op de hals halen als je kunt lachen met je kleren aan? Snel op zoek naar die ene man of vrouw die jouw gevoel voor humor deelt: enter Lach.nl, de koppelsite voor (bijna) bejaarden die lekker voluit willen lachen, keihard, een paar keer per dag. Ik besluit me in te schrijven, want in mijn relatie is de humor soms ver te zoeken.

De categoriekeuze is wat lastig. Ik ben getrouwd, dat is geen optie in het menu. Vreemdgaan is ook niet om te lachen natuurlijk. Een leugentje om bestwil dan maar: ik ben een gescheiden vrouw van 50. Twee leugentjes dus. Maar goed, daar ziet zo’n man vast de lol van in tijdens onze eerst lachbui. De vraag naar huidskleur en religie is begrijpelijk. Zwarte humor, joodse humor, moslimhumor, je kunt maar beter vooraf weten welk vlees je in de kuip hebt. Dan tenslotte de laatste vraag :’Wat ik met jou zou willen doen…’. Er is in mijn optiek slechts één antwoord mogelijk: ‘lachen!’. Vol overtuiging vul ik het in. Met uitroepteken! Mijn profiel is compleet en de database opent zich voor me.

Het scherm vult zich met afbeeldingen van mannen van middelbare leeftijd en ouder, met namen als: Joep Meloen, Eenzaam52, Kies Mij, K. Bouter en Bertje56. De profielfoto’s zijn vakantiekiekjes en selfies. Bierflesje in de hand, wielrenteam op de achtergrond, languit liggend op de bank. Poses die volkomen naturel lijken. Nee, daar kwam geen stylist of fotograaf aan te pas. Hun teksten lijken mij ook bijzonder authentiek, daar is geen redacteur of spellingchecker overheen gegaan.  Ik merk dat ik bij elke profiel dat ik zie harder ga lachen. De site maakt dus gewoon in de eerste minuten al waar wat de campagne belooft.

Maar helaas, het kan niet altijd feest zijn, zelfs niet op Lach.nl. En zo ga ik van himmelhoch jauchzend, naar zum Tode betrübt. Want op de vraag ‘Wat ik met jou zou willen doen’, antwoorden de mannen: relatie beginnen, gezellige dingen, verwennen, snookeren, puntje puntje puntje, en jawel, ook trouwen. Tot mijn verdriet zegt geen enkele man dat ie wil lachen met me. Niet? Waarom zet je dan je profiel op Lach.nl als je helemaal niet wil lachen? Ik wil dat wel!

Teleurgesteld verwijder ik mijn account. Er is maar één conclusie mogelijk: Lach.nl is een datingsite voor (bijna) bejaarden die net zo weinig humor als seks hebben. Maar probeer dat maar eens te verkopen hè.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Hahahaha. Het is inderdaad een feit dat ouderen bij voorkeur lachend, proestend en springend ten tonele worden gevoerd, zowel op datingsites als in allerlei advertenties en, zoals ik onlangs mocht ontdekken, óók in informatiemateriaal voor allerlei vreselijke hulpmiddelen.
  Van het maand- en incontinentieverband waren we het al gewend dat je bij het gebruik van één zo’n ingelegde doek huppelend, glimmend en grijnzend het volle leven induikt, golfend en tennissend zelfs als je nog nooit een stick of een racket had vastgehouden, maar laatst moest ik van de longarts een apparaatje gaan gebruiken om beter te slapen. Werkelijk een várésulluk ding, waar je liever niet dood mee gevonden wilt worden,. Het informatiemateriaal erbij stond vol met blije, uitbundig lachende mensen, de meneer die mij de werking uitlegde, deed alsof het een peulenschilletje was, waar je binnen twee dagen aan gewend zou zijn en de verpleegkundige waar ik ook nog langs moet, liet mij weten dat ik niet moest zeuren en kon kiezen; een vroege dood, of dit apparaat. En maar lachen. Nergens iets over hoe vervelend het is, hoe moeilijk je eraan went. Nee, lachen is de boodschap en lachen zullen we. Enfin, dit heeft niets met het fenomeen lachdating te maken, maar ik werd er wel door getriggerd 😉

  En nee, ik ben het apparaat niet gaan gebruiken.

 2. zegt

  Ik neuk me rot! Euh.. lach me rot… kan nog net. Beide want zit nog onder de veilige grens dat het mag… denk ik. (Zal dat nog eens met mijn vriendin checken).

  Met een glimlach gelezen.

 3. aldert1946 zegt

  Wij zijn beide tegen de 70 en lachen niet alleen, maar zijn ook wel ondeugend bezig, maak je geen zorg voor de eerste 20 jaar. Daarin kun je nog veel genieten en plezier hebben ook al is lachen dan niet het hoofddoel. 🙂

  • zegt

   Nou, zo’n K. Bouter schreef wel nog dat ie ‘erg hygiënisch’ op zichzelf was. Kijk, dat is dan toch te waarderen in een man Loes, denk je niet?
   Ik vind die campagne al zo lang zo raar dat ik uiteindelijk toch maar besloot in te schrijven en inderdaad bevestigd zag wat ik al dacht. Tristesse alom.

   • zegt

    Naar wat ik lees op het viva forum (de plek waar ik heenga als ik denk dat mijn leven volslagen mislukt is, en alles wat ik doe verkeerd, waarna ik altijd concludeer: valt wel mee) schijnen datingsites sowieso van de tristesse aan elkaar te hangen. Maar misschien zijn er mensen met andere ervaringen? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *