Ich bin doch nicht blöd. Oder?

Schermafbeelding 2015-03-29 om 17.16.30De Nederlandse pay off van Mediamarkt is veel minder sterk dan de originele Duitse. ‘Ik ben toch niet gek’ is anders dan ‘Ich bin doch nicht blöd’. Nee, nu niet afhaken, dit wordt geen semantische uiteenzetting. Dit wordt een verhaal over een hele blöde zondagmiddag bij de klantenservice van Mediamarkt.

Mijn man kocht op zaterdagmiddag bij Mediamarkt in het centrum van Eindhoven een Fidelio geluidssysteem. Binnen 5 minuten werkte het. Streaming, mooi geluid. Alleen de TV, die kreeg ie maar niet gekoppeld. Na 3 uur googelde ik ‘ns en bleek dat we niet de enigen waren die onze Samsung tv niet aan de Fidelio gehangen kregen. Man was er klaar mee. Hup. Alles in de originele verpakking, onbeschadigd, inclusief bonnetje de volgende dag nog terug en meteen toch maar die Sonos kopen. Tenminste dat dachten we.

De mevrouw bij klantenservice van Mediamarkt Ekkersrijt kijkt ons streng aan: “Ik moet achter gaan vragen of ik dit terug kan nemen. De verpakking is geopend geweest en dat mag niet, kijkt u maar op de bon”. Tot onze verbazing staat daar inderdaad dat je alleen ongeopende verpakkingen mag retourneren. We lachen. Hoe kun je iets dat in de verpakking zit checken? Dat weet de klantenservice-mevrouw ook niet, maar dit is geopend, dus “het kan wel eens lastig worden”. Mijn man roept haar nog na: “Maar we willen graag de Sonos kopen. We hoeven geen geld terug hoor!”.

De mevrouw verdwijnt voor 5 minuten naar achter en komt terug met het volgende bericht: “Nee, ik kan ‘m niet terugnemen. De doos is geopend geweest”. Mijn man en ik ontploffen. Hij gaat de discussie aan, ik ga twitteren. De mevrouw loopt weer naar achteren en komt terug met een definitief ‘Nee’. Het argument is niet alleen dat de doos geopend is, maar ook dat het apparaat bij een ander filiaal vandaan komt. De mevrouw licht toe: “Jullie denken wel dat wij één Mediamarkt zijn, maar het zijn franchises. We nemen niets terug van een ander filiaal.”

Ik moet nu op de bank blijven zitten van mijn man, in verband met licht hysterische neigingen. Dat hou ik 2 minuten vol. De beveiligingsman is al op code geel overgegaan. Hij is alert. Mijn man wil de chef van de klantenservice-mevrouw spreken. Na enkele minuten komt hij en herhaalt wat we al gehoord hebben. Mijn man vat het even samen voor ons allemaal (ook voor de andere klanten aan de balie, die lachend hun hoofd schudden): “Ik begrijp dus goed dat jullie deze geopende doos niet terugnemen en daarmee ons dus ook geen nieuw, veel duurder systeem willen verkopen?” Ja, dat begrijpen we goed.

Even overwegen we een occupy Mediamarkt Ekkersrijt, maar we besluiten toch maar af te druipen (want ja, iets anders kun je het niet noemen) en op advies van de klantenservice-chef het te proberen in filiaal Eindhoven Centrum, waar we ‘m ook gekocht hebben.

Met de moed in de schoenen pakken we een volgnummertje. We zetten ons schrap. “Goedemiddag, we willen deze retourneren.” De klantenservice-medewerker zegt: “Geen probleem, ik kijk ‘m even na. Ziet er goed uit, we maken het even in orde”. Niks open-doos-geneuzel, gewoon geld terug. Wij doen opgelucht ons verhaal en de klantenservice-man zegt: ‘Excuses voor de nare ervaring bij het andere filiaal. Mocht je ondanks alles toch een ander systeem bij ons willen kopen, vraag dan even naar Rob. Hij weet echt alles’. Flabbergasted gaan we op zoek naar Rob, die legt ons inderdaad alles uit (ook wat we mogelijk verkeerd hebben gedaan bij de installatie van de Fidelio) en verkoopt ons en passant een Sonos systeem.

Buiten kijken we elkaar aan en ik zeg: “We zijn echt wel gek. We hebben zojuist een Sonos gekocht bij een bedrijf waarvan we een half uur geleden nog zwoeren nooit meer iets te zullen kopen. Maar het zijn franchises hè, misschien komt ons geld niet bij Mediamarkt Ekkersrijt terecht.”

Ja, so blöd sind wir.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. Bob zegt

  Mijn naam is eigenlijk Bob, niet Rob 😉
  Fijn om te horen dat ik en onze service afdeling jullie toch nog de service hebben kunnen bieden die iedere klant verdient.
  Veel plezier met jullie mooie Sonos systeem en graag tot een volgende keer!

 2. Vrouwke/Soit zegt

  Na enorme social media druk ;-), heeft Mediamarkt Nederland vanmiddag in een Direct Message via Twitter excuses aangeboden.

 3. zegt

  Ik had bij MM Eindhoven centrum een zowel negatieve als positieve ervaring. Er was iets mis met een HP-laptop (nou ja, iets…). Het ding ging naar de fabrikant en kwam terug met een herinstallatie van het OS, wat niet inhield dat de klachten verholpen waren. Ik terug naar MM. Technisch ventje erbij gehaald. Die paste enkele kunstgrepen toe en klaar was Kees. Dat had natuurlijk ook bij het inleveren van de laptop kunnen gebeuren. Nu zat ik opnieuw met de fabrieksinstallatie van Windows 8.0 Moest eerst Windows Update op worden toegepast (ongeveer 200 ‘belangrijke’ updates), voordat opwaardering naar 8.1 kon worden uitgevoerd. Dat kostte al bijeen een dagdeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *