Geen Charlie

Schermafbeelding 2015-01-07 om 23.23.38Ik ben geen Charlie.

Ik ben een bloggertje met minimaal bereik, dat regelmatig zelfcensuur hanteert. Natuurlijk niet omdat ik bang ben om neergeschoten te worden, maar omdat ik geen zin heb in ellenlange scheldkanonnades van links en rechts in de comments van mijn stukjes. Uitgesproken islam-, en PVV-kritiek vermijd ik dus zoveel mogelijk. Uit gemakzucht en lafheid.

Vanavond om 18:00 uur wordt er gedemonstreerd tegen de terreur van islamitische extremisten en voor de vrijheid van meningsuiting. Hoewel ik altijd twijfel aan het nut van dit soort bijeenkomsten, en ik zoals gezegd een gemakzuchtig en laf bloggertje ben, wil ik nu wèl eens keer stelling nemen tegen de barbaren die aan onze deur kloppen.

De aanslag op Charlie Hebdo is een aanslag op de beschaving. Net zoals de onthoofdingen door IS, en de verkrachtingen door Boko Haram dat zijn trouwens. Ik hecht nogal aan de beschaving en dus ga ik toch maar de straat op. Meer uit onmacht dan het geloof dat zo’n bijeenkomst ook maar iets aan de bestaande situatie verandert.

Tegelijkertijd pas ik ervoor straks voor het karretje van Wilders gespannen te worden. Want zoals de barbaren de islam gekaapt lijken te hebben, zo heeft Wilders de kritiek op diezelfde barbaren en op de islam gekaapt.

Het zijn verwarrende tijden, maar gelukkig heb ik een heldere boodschap vanavond: Haat aan extremisten, hartjes voor vredelievende, open minded mensen die dol zijn op democratie, vrijheid van meningsuiting, satire; kortom beschaving.

Zo’n ongecensureerde boodschap komt wel keìhard aan vanavond denk ik. Eens kijken of ik nog ergens een oud laken en een spuitbus vind.

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. Loes Ollefers zegt

  Natuurlijk helpt zo’n demonstratie niet tegen eventuele komende aanslagen, de wereld zal er niet door veranderen, dat snapt iedereen wel denk ik. Maar je wilt iets doen, laten zien dat je ergens voor staat. Er aan meedoen versterkt een saamhorigheidsgevoel dat in het dagelijks leven ver is weggezakt. En het laat zien dat je meeleeft met nabestaanden, achter strijders tegen onrecht staat, vanuit je eigen kleine hoekje mee wilt vechten voor het behoud van onze beschaving, vrijheid en het recht op vrije meningsuiting.
  Mijn eigen demonstratie tijd ligt ver achter mij maar in gedachten loop ik vanavond met jullie mee.

 2. MovSannA zegt

  Ik ga ook.
  Voor het eerst sinds mijn hippeitijd…. 1972 voor het laatst of zo.
  Godsklere, Allejezus en KloteAllah’s bij elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *