Flow

IMG_4115‘Geluk sluipt naar binnen door een deur waarvan je niet wist dat je die opengelaten had’. John Barrymore (1882-1942)

De quote staat prominent op de voorkant van Flow, het tijdschrift van het jaar 2014. Voor € 6,95 koop ik het blad in de hoop dat het mij de komende kersttijd zal doorhelpen. De coverteksten zijn veelbelovend: simplify your life, feel connected, live mindfully en vooral… spoil yourself. Deze kerst is van mij.

IMG_4112En deze Flow ook. Op pagina 1 en 2 zie ik vrolijke bloempjes, in de linkerhoek kan ik mijn naam schrijven. Net als vroeger, in mijn nieuwe schoolagenda. Wel netjes schrijven. Gelukkig zijn er 5 pagina’s kalligrafietips bijgevoegd. Het dikke papier is mat, leeg, op een enkele foto of een paar zinnen na. De pasteltinten vloeien zacht in elkaar over. Dit is de liefde voor papier, die volgens de jury van de verkiezing van het tijdschrift van het jaar, van het blad afspat.

Ik blader verder. De rubriek ‘feel connected’ geeft shoppingtips, ‘live mindfully’ ook, evenals ‘spoil yourself’. Hoe verrassend, ‘simplify your life’, ook met shoppingtips. En dan is er nog de fijne grote webshop bijlage! Niemand die het raar vindt dat even verderop in het blad de geneugten van ‘het verheugen’ uit de doeken gedaan worden, met als super gelukstip: weersta koopimpulsen.

Beter dan kopen is het een ‘verheuglijstje’ op te stellen. Flow doet een voorzet: verheug je op een nieuwe lege agenda (heeft iemand überhaupt nog een papieren agenda?), op aardbeien plukken in juni (WTF? De Limburgse aardbeivelden zijn nu nog doordrenkt met mijn puberzweet!), en op het gebruiken van een analoge camera in plaats van een digitale (die laatste moet bedacht zijn toen de deadline al ver verstreken was).

Ik scan wat door de prietpraat interviewtjes met mensen die mindfull zijn, lees een kort artikel over filosofie en bekijk een stripverhaal over het thema troost. Het obligate fijne-relatie-geneuzel sla ik over, net als het interview met de eeuwige Arie Boomsma. Ik blijf hangen bij een mooi artikel over Syrische vluchtelingen. Maar niet te lang, want het eigen minimuseum moet gebouwd en belangrijker…. de 365 dagen zelfmaakkalender vol mindfullness moet nog in elkaar gezet. Driehonderdvijfenzestig dagen vol spreuken, quotes en algemeenheden van oude Chinezen en andere wijzen!

Na nog geen half uur ben ik klaar met het blad. Ik bedenk wat ik nog meer had kunnen doen met €6,95: een taartje kopen (really spoiling myself), een nieuwe bullenpees voor de hond (wordt ie zen van, kerst is voor hem ook erg stressvol), een bloemetje voor mijn moeder (ze vindt grote boeketten verspilling).

Zo veel mogelijkheden, maar ik koos Flow. Voor de laatste keer, dat wel.

Want sommigen denken misschien dat geluk naar binnen sluipt door een totale open deur van pasteltinten, verhaaltjes, quotes en vooral héél veel shoppingtips, ik geloof daar niet in.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

 1. zegt

  Ik heb net als Riejanne toch een papieren agenda. Het kwam me te vaak voor dat ik via mobiel een afspraak met iemand maakte en mijn agenda niet kon checken omdat die in diezelfde mobiel stond en ik dan live iemand moest laten mee genieten van mijn gekut met de mobiel. Dan toch maar papier.

 2. zegt

  Woord voor woord precies…Hoewel ik de teloorgang van tijdschriften echt wel sneu vind voor al die ‘journalisten’, stylisten en andere gezelligheidsdiertjes die daar ooit een mooi beroep aan hadden. Maar jemig. Wie kan in hemelsnaam z’n huis en leven elk jaar trendy up to date houden?

 3. zegt

  Deze Flow had ik van de week nog in mijn handen, heb hem bij twijfel terug gelegd. Het komt steeds een beetje op hetzelfde neer en dan wil ik meer. Het blad Wendy is overigens wel een aanrader!

  Fijne dag!

 4. zegt

  Altijd als ik de Flow zie, wilde ik dat ik hem verzonnen had. Het is zo’n perfecte symbiose van leuk design, net-niet-té-new-age gewauwel en gebakken lucht. Kudos, echt waar. 😀

 5. MovSannA zegt

  Ik begon aan je stukje, maar toen ik zag dat het over een glossy ging, gebeurde me wat me bij de zeldzame keer dat ik een glossy oppak altijd gebeurt: ik haakte af…. 🙂

 6. Rene zegt

  Ik heb vreselijk gelachen om dit stukje. Geweldig!

  Geluk zit hem in kleine dingen. Spannende dingen. Onverwachte dingen. Is mijn bescheiden mening.

 7. Tat68 zegt

  Oh echt… SPOT ON! Wil je mij een plezier doen? Koop volgende maand de Happpiinnezzz. Voor de laatste keer. En schrijf daar dan ook een stukkie over… Mijn zegen heb je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *