De twoneymoon is over

In de zomer van 2009 schreef Francisco van Jole, @2525, een artikel in de Volkskrant, over de vriendelijke Twitter wereld waar iedereen lief is voor elkaar. En hee, als je elkaar misschien toch wat minder ligt, dan unfollow je gewoon. Even goede vrienden. Ik herkende Twitter en mezelf in dat artikel destijds helemaal. Ik maakte vrienden bij de vleet, zat uren achter mijn scherm en kon niet wachten om ze ook eens IRL te ontmoeten.

De zomer van 2010 ziet er anders uit. Inmiddels Tweet ik niet onder eigen naam, maar hanteer ik een nick. Ik check, voor zover dat kan, de credentials van twijfelgevallen die mij willen volgen en denk 2 keer na voor ik terug volg. Mijn ooit zo vriendelijke timeline lijkt  nu een afspiegeling van een steeds ruwer wordende maatschappij, waar ‘alles gezegd moet kunnen worden’, eindeloze fitties tot gevolg hebbend. Alhoewel, eindeloos…. Op Twitter heeft een hoax, een fittie of een andere oprisping een levenscyclus van maximaal 3 uur.

Tenzij… tenzij je het echt heel erg bont maakt. De laatste tijd figureren al dan niet overspelige huismannen in de timeline, die ge-out worden als notoire viezeriken die achter vrouwen aan zitten. Daar wordt nog wel eens een dag of wat over na-getweet. Of geDMd. En ik kan het weten;-). De twoneymoon is over. Twitter is niet meer alleen lief. Het is ‘just another social media thing’. Crowded with good people, geeks and geilaards.

Ach ja, ik neem er eerst maar eens een kopje chocola bij. Blieft u ook?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someoneShare on Tumblr

Reacties

  1. MannA zegt

    Graag een kopje sukkela, ja. Altijd fijn om je weemoed te verdrinken in Chocomel. Twitter heeft idd zijn/haar onschuld verloren dit voorjaar, ook voor mij. Ik maak me allang niet meer druk over alles wat er in de tijdlijn verschijnt, hoewel ik soms nog even in de aanval overga. Meestal eindigt het toch in unfollow of block, dus steeds vaker ga ik daar preventief toe over. De lippenporno, de al dan niet zakelijke verkoopbots, de slijmjurken in disguise om niet te spreken van alle coachelarijgezwellen.
    En dan opeens is het toch ook weer zo lief! 10tallen felicitaties op je verjaardag, iemand die spontaan aanbiedt je te ondersteunen bij een levensvraagstuk, snelle melige kettinglollies (tegenovergestelde van fitties). Ik kan zomaar weer een avond dikke lol hebben. We houden den twit er dus in. Met mate. Dat is goed voor alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *